tiistai 13. toukokuuta 2014

Pop quiz: Immateriaalioikeus

1. Oikeus valmistaa teoksesta kappaleita kuuluu lähtökohtaisesti yksinoikeuden piiriin. Millaisten edellytysten täyttyessä teoksesta kuitenkin on lupa valmistaa tilapäisiä kappaleita?

2. Välitön patentinloukkaus?

3. Toiminimilain mukainen rotanmyrkkyoppi?



Vastaukset:
1. s. 72
2. s. 118
3. s. 155-156

6 kommenttia:

  1. Kuinka hyvin muistat tässä vaiheessa lakeja yms yksityiskohtaisia asioita ulkoa? Ahdistaa kun tuntuu etten ite muista melkeen yhtään lakia tai kauheesti muutakaan sanasta sanaan :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mä niitä jotain jo muistan. Oon kuitenkin tässä vaiheessa esim. vaikeimpien sääntöjen osalta lähteny siitä että pyrin ymmärtämään täysin sen sisällön. Sitten on paljon helpompi lähtee opettelemaan sitä ulkoo. Ja mulla tuli viime vuonna just parin viime viikon aikana (kun niitä asioita pitää oikeesti vaan päntätä) sellanen ihme olo, että niitä asioita vaan jäi tosi hyvin päähän. Tottakai siihen vaikuttaa sekin että niitä on ensin pari kuukautta lueskellu läpi. Mutta onneks vielä ei tarvia kaikkee osata, aikaa on vielä neljä viikkoa! :)

      Poista
    2. moikka! en oo ennen kommentoinu, mutta oon seurannu blogia kyllä koko kevään ajan ja hyvältä vaikuttaa, ja on kiva kuulla miten muilla menee! ite haen toista kertaa nyt ja kauhee uho on päällä mutta saa nähä miten käy! :D tohon ulkoamuistamiseen piti kommentoida, että mustakin tuntuu että vikoilla viikoilla ne vaan jostain syystä oppii tosi hyvin, varmaan kun on lukukertoje alla niin monta! joten vielä ei hätää, mulla immateriaali vielä ihan ns lukio tasolla, eli muistan kyllä asiat mutten ulkoa läheskään :D tsemppiä sulle ja muillekkin hakijoille!! ei meijän tarvi enää kun reilu 3 viikkooo jaksaa, ei oo paha! :)

      Netta

      Poista
    3. Kiva kun tulit kommentoimaan! :) Mua auttaa kans tosi paljon se, että saa vähän tuntumaa missä muut menee lukemisten kanssa, auttaa tsemppaamaan taas omissa opiskeluissa! :)
      En mä kai sitten muistanu jotenkin väärin tota ulkoo oppimista! Meinaan nyt oon tässä pohtinu että millonkahan se "helpompi" oppiminen mahtaa tulla, ei ainakaan vielä oo näkyvissä :D
      Ja vielä on aikaa opetella, varmasti saat immateriaalinkin oikeelle tasolle kokeeseen mennessä. Hurjasti tsemppiä sullekin, kohtahan päästään jo lomalle, kyllä vielä jaksaa! :)

      Poista
  2. Mä taas osaan nyt jo kaiken oikeestaan ulkoa, oon päntänny niitä ahkerasti ja mulla on muutenkin ehkä keskitasoo parempi muisti. Mut mun ongelma on ja on aina ollu se soveltaminen ja olennaisten asioiden erottaminen epäolennaisista.. Kammoan aineistotehtäviä ja haastavat eli ei ihan perushelpot oikeustapaukset tuottaa ongelmia.. Tajuun ne aina väärin tai sit muuten vaan en hoksaa kertoo kaikkee minkä tiiän yms. Eli vikat viikot kuluu mulla kokonaisuuksien hallitsemiseen ja eri asioiden yhdistelyyn :-D tsemppiä kaikille loppurutistukseen, kohta se on ohi!!! :-) ja kiitti tästä blogista, on tullu luettua ahkerasti kevään mittaan ja toivottavasti postailet vielä ja pääsykokeen jälkeenkin =)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, sullahan on asiat hyvällä mallilla jos kaiken jo osaat! Oot ollu tosi ahkerana! Ei ois mitään vinkkejä meille muille antaa tohon ulko-opetteluun? :)
      Mua kans vähän pelottaa aineistotehtävät, mut ehkä enemmän kuitenkin ihan perusesseet. Varsinkin jos se tulee jostain tosi laajalta alueelta. Mutta esim. harjotustehtävien tekeminen auttaa niitten kanssa! Ja oikeustapausten myös!
      Sulla on vielä reilusti aikaa hahmottaa kokonaisuudet kanssa, eli ei hätää sen suhteen! :) Jaksaa vaan lukee loppuun asti niin kyllä se sitten palkitsee varmasti!
      Tarkotus ainakin olis kesän mittaan myös postauksia suoltaa, saa nähdä mitä keksin kirjottaa kun on jotain muutakin mielessä kun pääsykokeet! :D

      Poista