tiistai 18. marraskuuta 2014

Tiimalasi suhisee

Mihin kaikkeen sitä aikaansa aina käyttääkään?
Tämä kysymys on tullut viime aikoina mieleen vähän liiankin usein kun kiire vie niskaotteella ja tuntuu, että koko ajan pitäisi olla saamassa aikaan jotain. Mihin mun aika oikeesti häviää? Tällä hetkellä pompottelen koulua ja työtä ja kaikkea ekstraa (tapahtumat, excut, matrikkelitoimikunta) vuorotellen, vaikea keskittyä yhteen kun kaikessa muussakin hommaa riittää ihan tarpeeksi. Vielä kun tähän soppaan lisää mun mahdottoman huonon muistin tehtävien hommien suhteen, on aikamoinen soppa valmis. Kun jonkun asian muistan, oon keskellä toista, eikä siinä sitten oikeen voi rueta mitään kirjottelemaan ylös.

Toinen puoli on sitten se, että ihan varmasti "tuhlaan" aikaa seikkailemalla netissä, pelailemalla puhelimella, laiskottelemalla ja vetkuttelemalla. Sen ajan voisi käyttää niin paljon hyödyllisemmin, ehkä sitten ei olisi niin kiire kaiken muun kanssa. Tottakai vapaa-aikaa tarvitaan myös kaiken työn lisäksi, mutta voisihan sen käyttää paremmin kuin koneella istumiseen? Ja mitenkähän paljon minulla oikeesti päivittäin menee aikaa tällaisiin turhuuksiin?



Mä ajattelin, että pidän pari päivää kirjaa tekemisistä ja katon siltä pohjalta mitä parannuksia pitäis tehdä ja miten voisin helpottaa tätä kamalaa kiiren tunnetta. Ehkä helpompi itsekin hahmottaa sitä ajankulua, kun näkee tunnit paperilla. Pystyy paremmin välttämään sitä "kyllähän tässä on vielä aikaa!"-tunnetta!

Onko kellään muulla tällaista tunnetta? Ootteko keksiny ratkaisua vetkutteluun ja hurjaan kiireeseen?
Ajattelin palata asiaan vielä, kunhan teen pientä tutkimusta ajankäytöstä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti