tiistai 25. marraskuuta 2014

Mun tyyli

Siis se opiskelutyyli.

Alotan lukemaan tenttiin yleensä vähintään kaksi viikkoa ennen tenttiä. Nyt olen lukenut sopimusoikeuden tenttiin melkein kaksi viikkoa ja tarkoitus olisi parissa päivässä saada homma valmiiksi. Sitten pari päivää ekstraa vielä kertailen. (tää oli siis kirjotettu ennen tenttiä!)



Tavotteena olisi nyt, että ehdin aina lukea kirjat kertaalleen läpi ja sitten kertailla ja käydä vanhoja tenttikysymyksiä päivän kaksi läpi. Mielestäni on todella tärkeää käydä läpi tenttikysymyksiä ennen tenttiä, mikäli niitä vain on netissä! Monesti kysymykset kiertävät, tai ainakin ovat jollain tapaa samantapaisia. Vanhoista kysymyksistä on hyvä kerrata asioita ja hahmottaa paremmin mitä kaikkea vastaukseen aina tarvitsee laittaa. Kysymykset tulevat yleensä myös kirjojen tärkeimmistä kohdista, joten jos ei ole ihan varma mikä on tärkeää ja ei, kysymyksistä saa hyviä esimerkkejä.



Mun lukuvauhti on sellasta 15-20 sivua tunnissa, vähän riippuen tekstistä ja siitä, miten paljon kirjotan muistiinpanoja. Toivottavasti sitten lakikirjatenttiin lukiessa vauhti olis ees vähän nopeempi! Muistiinpanojen tekeminen hidastaa meinaan ihan kivasti, mutta varsinkin nyt sopimusoikeuden kohdalla oli kiva kertailla asioita sitten omista muistiinpanoista ja väritellä niitä vähäsen. Muistiinpanot myös autto siinä, että opeteltavana oli vaan kaikkein tärkeimmät asiat, eikä tarvinnu keskittyä ihan kaikkeen. Kaikkea ei ehdi kuitenkaan opetella niin on pakko vähän jakaa sitä asiaa ja keskittymistä.



Nyt insolvenssin lukemisen alotan silleen, että pidän alusta alkaen lakikirjaa vieressä ku luen ja katon ne kohdat samalla laista. Alotin jo ettimällä tärkeimpiä lakeja lakikirjasta, eipähän tarvii paniikissa ettiä viimesenä iltana tai sitten tentissä :D Ehkä tällä tavalla sais myös yhdisteltyä eri kohtia kun on se koko laki siinä edessä eikä vaan se pikku pätkä mitä kirjassa käydään läpi. Saa nähdä miten lähtee menemään!

Se, mitä pitäs tehdä enemmän, on pohdiskella niitä asioita itse, ilman kirjaa ja ilman tehtäviä. Opiskelutekniikkaa käytiin läpi aiemmin syksyllä ja siellä vastaan tuli mahtava tarina joltain toiselta opiskelijalta. Hän kuulemma käy tenttimateriaalia läpi myös niin, että yhdistää tenttiasiat oikeaan elämään, esim. että jos solmii tällaisen sopimuksen toisen kanssa niin mitä sitten käy? Tai jos menee ja hajottaa toisen tavaraa, miten homma ratkeaa? Mitä asioita pitää miettiä? Melkein jokaisessa tentissä on myös oikeustapauksia ja tällaiset harjoitukset olisivat todella hyviä siltä kannalta! Näin pystyy myös paremmin yhdistelemään eri asioita ja hahmottamaan isompaa kuvaa.

Ja se KERTAUS!! Sitä pitää tehdä ehdottomasti vielä enemmän. Kertaus on ihan kamalaa. Se on hirveintä mitä mä tiedän. Sä kertaat ja tuntuu, että mitään et oo oppinu, mitään et muista. Mutta jos sitä jaksais aina ees pikkusen jokaisen lukuhetken aluksi, hyödyttäis se ihan sikana lopuksi! Pitäs vaan jaksaa pinnistellä se hetki, sit ens kerralla se on jo astetta helpompaa!

Tässä nyt tärkeimmät jutut mitä tuli mieleen mun opiskelusta! :) Nyt meen jatkaa tota insolvenssia!




2 kommenttia:

  1. Oi mulla on ihan erilainen tyyli :D Täällä piirtelen taas ajatuskarttoja. Tai no ei niitä voi edes ajatuskartoiksi aina sanoa, sellasia A4 täynnä suherrusta eri väreillä. Silleen jää päähän. Mulla on muuten tää sama opus nyt meidän kirjastosta lainattuna! Kirjoitan thesseni Vertailuna lisenssinhaltijan oikeussuojasta lisenssinantajan konkurssissa eri jurisdictioneissa (jenkki-EU-jäsenvaltio ja viimeisimmäksi toki valikoitui suomi), plus Koulu ja oesch on kirjoittnut aiheesta ehkä eniten näissä lähivaltioissa, niin on jotain materiaaliakin Eurooppaa koskien saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kun on niin yksilöllistä miten kukakin oppii!! Mä välillä teen kans ajatuskarttoja, mutta se ei niin taas oo mun juttu. Pitää vaan löytää se oma tapa oppia ja pitää kiinni siitä! :) Ja siistiä, toi aihe kuulostaa mielenkiintoselle! Mulla olis vielä paljon paljon luettavaa mm konkurssista tenttiin.. hups! Tsemppiä kirjottamiseen! :)

      Poista