torstai 27. maaliskuuta 2014

Lihapiirakka

Piti tulla kertomaan teille kuulumisia ja eilisen löytöjä, mutta koska laiskuus iski, kerron teille miten tehdä superhypermahtavaa lihapiirakkaa (tämähän siis on mun mielipide ja en vastaa siitä, jos tämä resepti tuottaa jollekin järjettömän pettymyksen).

Tarvitset:

- Jauhelihaa (tässä 400g)
- Kananmunia (tässä 5-6+voitelu)
- Riisiä (en mitannut)
- mausteita (valkosipuli, grillausmauste, paprika)
- voitaikinaa (torttutaikina levyjä)

Näin teet sen:

1. Ruskista jauheliha.

2. Keitä riisi.

3. Keitä kananmunat (paitsi ei voitelumunaa!).

4. Heitä kaikki sekasin. Kananmunat mieluummin pilkottuina.



5. Lisää sopiva määrä mausteita.

6. Tässä vaiheessa pellille levitetyt voitaikinat on varmaan sopivasti sulanu. (otithan ne sulamaan sopivalla hetkellä?)

7. Vetele voitaikinalevyjä käsin suuntaan ja toiseen jotta saat ne isommiksi. Varo ettei ne mene rikki.

8. Kasaa taikinalevyn toiselle puolelle hillitön kasa jauhelihariisikananmuna-seosta.

Nyt on sopivasti!


9. Sulje taikinatasku. Kannattaa kääntää reunat taskun alle jotta lihapiirakka ei aukene niin helposti uunissa.



10. Voitele piirakat ennen uuniin laittoa jos jaksat.

11. Heitä piirakat uuniin n. 200C asteeseen sopivaksi ajaksi. Sitten kun ne ovat maun mukaan sopivan ruskeita, ota uunista ja nauti!

Just meni uuniin.


Palataan niiden kuulumisien kanssa huomenissa uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti