maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kynät valmiina, kirjoja ootellaan!

No nyt on oikeusteorian luentokuulustelu selätetty! Kyllä jäi ihan hyvä fiilis kokeesta mutta sittenhän se selviää miten oikeesti meni kun tulokset tulee. Kyllä mä nyt luulisin että ainakin se läpi meni ja tähän hätään se kyllä riittää. Voi panostaa sitten kirjatenttiin vähän enemmän jos tarviaa hyvän arvosanan.

Käytiin tänään hakemassa myös täydellinen työpöytä lukemista varten! Löyty niin kiva ja laadukas (?) työtuoli kanssa että otettiin myös se. Eipähän nyt kumpikaan pääse valittamaan että ei oo hyvä tuoli :) Eikä tuu riitaa siitä kumpi käyttää työtuolia ja kumpi keittiöjakkaraa :D
Varmasti pari ekaa päivää oon ihan fiiliksissä lukemassa ihan vaan sen takia että saan olla tän pöydän ääressä! Ja löysin kirpparilta myös mahtavat purkit kynille, ne oli 20snt kappale ja hyvin molemmat punasia nii sopii yhteen. Tuli meinaan mieleen että kun suurimman osan ajasta luen kotona, voi olla käytännöllisempää kaivella kyniä tosta kupista kun penaalista. Ja kun noita kyniä riittää (kaikki ei mahtunu kippoihin) nii voi täyttää kevyen penaalin sitten kurssille otettavaks. Ei tarviis joka kerta valkata kynii mukaan ja sitten laittaa takas kurssin jälkeen. Laiskuus voittaa aina.

Ihanan värikkäät!


Tänään tuli muuten Turun kirjat jo ja kävinpä kurkkaamassa ne aiheet. Meinas tipahtaa monttu auki ku niitä luin. Ympäristöoikeutta, vero-oikeutta, eurooppalaista energiaoikeutta ja viimenen on... julkisuutta ja henkilötietoja koskeva. Oikeesti?! Eivät sit mitään kuivempaa keksiny. Alusta loppuun sellasta schaissea että jotta. Nojaa, tiedän, mielipide kysymyshän tää on mutta täytyy sanoo että tänä vuonna oon niin ilonen että haen just Helsinkiin!
Vaikka täytyy kyllä sanoo että noista kokemusta on vaan ympäristöoikeudesta ja julkisuudesta ja henkilötiedoista hallinnon kautta, niin on silleen jonkinlainen käsitys siitä mitä noi muut kirjat vois pitää sisällään. Että tsemppiä vaan Turkuun hakijoille, voi tulla muutamat epätoivon hetket kevään aikana! Mutta pitäkää mielessä että kirjat on samat kaikille, istumalihaksiahan se sisäänpääseminen vaatii ennen kaikkea!
Ja toinen mikä pisti silmään on se, että turkulaisilla on 700 sivua lukemista ja 2 viikkoo vähemmän aikaa kun meillä. Tottakai se vaikuttaa tavalla tai toisella kokeeseenkin (ainakin kävisi järkeen) ja joko se on helpompi tai sitten rajat matalammalla. Tai senhän näkee sitten kesällä.

Mutta kyllä nyt ihan eri tavalla iloitsen tosta meidän teorian kirjasta, kyllä yks teoria aina menee kun sen lisäksi on hallintoa ja immateriaalioikeutta ympäristöoikeuden sijaan. Motivaatiotasot taas nousi!

Miettikää, 12 tuntia ja ensimmäisillä on jo kirjat kädessä! Järjetöntä!


Huomenna tää suuri urakka siis alkaa. Huomisesta alkaen saadaan vihdoin painaa pitkää päivää ja tehä kaikkemme että paikka tiedekunnassa aukeaisi syksyllä. Toisaalta kyllä ihana että viimein pääsee toteuttamaan sitä lukusuunnitelmaa, viimein pääsee oikeasti tekemään jotain sen unelman eteen! Vaikka kyllä pelottaa ja jännittää melkeen yhtä paljon.. 
Noh, huomenna saa ensimmäisen kosketuksen kirjoihin niin saa vähän myös käsitystä mitä voi keväältä odottaa ja tottakai näkee miten hankalat kirjat noin päältäpäin  katsottuna ovat. Kyllä sekin varmasti jo vähän auttaa jännitykseen :)

Huh, nyt tulee jo niin randomia tekstiä ja ajatukset hyppii siellä täällä että taidan lähtee suihkuun. Sitten ehkä jakso vampire diariesia (viime hetken löhöilyt!) ja sitten nukkumaan! Kunnon yöunet alle niin huomenna jaksaa keskittyä! 

4 kommenttia:

  1. Työpöytä näyttää myös odottavan että lukurähinät alkaa! :D Tsemppiä lukemiseen, toivon että pääset tiedekuntaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, motivaatiotakin löytyy joten kurinalaisesti lukemalla ja hermot hallitsemalla pääset varmasti sisään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! :) Todellakin itsekin toivon että paikka tiedekuntaan tänä vuonna aukeaisi. Pitää pistää istumalihakset koville ja yrittää pitää motivaatiota yllä!

      Poista
  2. Lycka till!! Buu niin epistä mulle kirjat ei oo vielä tullu, mut jos ei tänään tuu meen kopioimaan ne kirjastosta ja alan soitteleman perään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tuli kirjat tänään! Vaikka eihän päivä sinällään hurjasti vaikuta, kunhan jaksaa painaa ahkerasti loppuajan! :) Tsemppiä sinne kanssa hurjasti!

      Poista