sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Suunnittelua

Heippa! Tänään on taas päivä ollut täynnä tekemistä vaikka kiva päivä onkin ollut. Päivällä käytiin reipas lenkki kaikkien koirien kanssa mummolassa syömässä. Hyvin maistuu ruoka kun ensin reippailee pihalla!

No, palataanpas taas valintakoeaiheeseen. Sehän se tuntuu jo tässä vaiheessa olevan melkolailla aina päällimmäisenä mielessä. Vähän aika sitten istahdin tähän keittiön pöydän ääreen ja tein vähän sitä lukusuunnitelmaa. Ensin tein listan kaikista päivistä jotta siitä voi joka päivä sitten käydä ruksimassa yhden pois ja pysyy vähän kartalla miten paljon aikaa on jäljellä. Ei sitten tule harhakuvitelmia siitä kuinka on vielä "paljon paljon aikaa jäljellä" kun niitä on vain 14.

Kuka huomaa virheen?


Tein myös ihan kunnon pidemmän ajan suunnitelmaa johon merkkasin jo tiedossa olevat valmennuskurssikerrat. Muutaman tavoitteen jo siihen rustasinkin, mutta en oikein tiedä minkälaisia tavoitteita olisi alkuun hyvä laittaa. Ei oikein voi aloittaa siitä, että opettele kirjan ensimmäinen puolisko, kun ei niitä vielä ekoina viikkoina kannata ulkoa opetella. Ehkä pitäisi laittaa tavoitteeksi että ymmärtää ensimmäisen puoliskon? Silleen että osaa sen itse selittää suunnilleen ja ymmärtää sen ja osaa yhdistellä asioita? Joo, toi on hyvä! Kirjotankin ton kalenteriin.



Kävin eilen ostamassa vielä vähän tusseja ja noita klipsejä millä saa kirjaa pidettyä auki. Noita klipsejä olen jo kaipaillut viime vuosina mutta nyt oikeasti sain aikaiseksi niitä ostaa kun Tokmannilla vastaan tulivat. Nyt rupee olemaan kynät valmiina ainakin alkuun, luultavasti kevään mittaan pitää parit ostaa vielä kun entiset sanoutuu irti. Mutta se on sen ajan murhe. Oon kyllä niin välineurheilija tän kannalta, musta on ihana shoppailla kaikkia kyniä ja muistilappuja sun muita. Ja toinen mistä tykkään on askarrella kaikkia hienoja kirjanmerkkejä ja kirjanpäällisiä (koskee vaan valintakoekirjoja!)



Oon vähän mietiskelly kanssa että moneltakohan sinne kannattaa mennä jonottamaan kirjoja sillon 1.4.? Voi olla että on aika pitkät jonot klo 9.00, mietin että jos meniskin vaikka joskus 11 aikaan nii ei tarviis tuntia (tai enemmän!) seisoo vaan jonossa. Mutta toisaalta mitä aiemmin saa kirjat käteen, sitä aiemmin pääsee lukemaan ja tutustumaan niihin! :) Pitää nyt vielä vähän kattoo vissiin..

Mutta mites teidän muiden suunnitelmat? Näyttääkö suunnilleen samalle? Vai teettekö ollenkaan suunnitelmaa?

Nyt rupeen paistamaan rahkalettuja ja sitten pitääkin pakata, suunnataan huomenaamuna Maxin kanssa taas kohti pääkaupunkiseutua! :)

10 kommenttia:

  1. Mulla oli kans tollanen paperi mis oli neliö/lukupäivä, tosin se oli A3 kokonen :D

    VastaaPoista
  2. Eiku oliki jopa A2 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä tein samanlaisen kanssa viime vuonna ja taisi olla sitä edellisenäkin vuonna! En kyllä sitten loppuvaiheessa muistanut edes ruksia niitä ruutuja :D Varmaan parempi että on isompi seinällä niin sitä tulee seurattua! :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Ja hyvä idis tuo että ymmärrät asiayhteydet, se oli mun suurin kompastuskivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luulen, että viime vuosina on osaksi jäänyt just niistä kokonaisuuksista (esseistä!) kiinni. Mutta nyt tarkotus parantaa!

      Poista
    2. Hyvä asenne! Kompastuskivien tiedostaminen on ensimmäinen askel matkalla menestykseen :)

      Poista
  4. oon seuraillu sun blogia täs vähän aikaa, tosi mukavaa luettavaa! :) Tsemppiä pääsykokeeseen ja lukemiseen.

    VastaaPoista
  5. Miten toi kirjaklipsi toimii? Missä ja millä nimellä niitä myydään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin noi Tokmannilta, tollanen 8 kappaleen paketti oli jotain 2 euron luokkaa. En kyllä yhtään tiedä mikskä niitä oikeesti sanotaan :D Klipsi toimii siten, että noi metallin väriset kiekurat käännetään taaksepäin ja niillä sitten painetaan toi värillinen osa auki. Sitten väliin tungetaan kirja ja päästetään irti. (Toivottavasti tästä tajus ees jotain! :D) Klipsi pitää sivut yhdessä ja kirjan auki. En ole testannut tätä vielä, todennäkösesti tarviaa klipsin molemmille sivupuolille jottei kirja humpsahda kiinni. Ja noi klipsit on kyllä yllättävän jäykkiä!

      Poista