tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mitäs sitten jos en pääsekään sisään?

Niin. Olen vähän mietiskellyt eri vaihtoehtoja syksyn ja ensi vuoden varalle, jos luukusta tipahtaakin ohut kirjekuori.

- Valintakoe: Helsinki. Tämä on vaihtoehto, joka todennäköisesti ei tule toteutumaan. En usko, että enää ensi vuonna hakisin Helsinkiin valintakokeen kautta. Tämä kevät oli hurjan raskas. En usko, että haluaisin käydä saman uudelleen - jo neljännen kerran. Kuitenkaan mitään takeita sisäänpääsystä ei ole, vaikka kokemusta aiemmilta keväiltä olisikin. Mitään en kuitenkaan teilaa täysin vielä, tällä hetkellä tämä ei vain tunnu siltä oikealta vaihtoehdolta.

- Valintakoe: Turku/Rovaniemi/Joensuu. Nämäkin kävivät pari kertaa mielessä ohimennen. Kuitenkin olen avoimessa tehnyt jonkin verran opintoja Helsinkiin, ja niitä tuskin hyväksiluetaan ainakaan (lähellekään) täysin muissa yliopistoissa, joten Turku, Rovaniemi tai Joensuu eivät tällä hetkellä ole myöskään listallani. Ja Turkuun on ilmeisesti suunnilleen yhtä vaikea päästä kuin Helsinkiin, joten en näe järkeä ainakaan itselleni lähteä Helsingin sijaan hakemaan Turkuun.

- Avoimen väylä: Helsinki. Tämä voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto. Lähellä 60 opintopistettä ollaan, mutta arvosanat eivät ole riittävän hyviä. Jos tähän vaihtoehtoon siis ryhdyn, on syksyllä tiedossa arvosanojen korottamista. Korottaminen taas vaatii sitä että otan itseäni niskasta kiinni ja teen vähemmän töitä ja varaan tarpeeksi aikaa tentteihin lukemiselle.

- Valintakoe: Vaasa. Tätä olen myös harkinnut vähän enemmän vakavissani. Tässä vaihtoehdossa on kuitenkin monta hankalaa kohtaa. Elämäni tällä hetkellä on Helsingissä. Reppujen pakkaaminen ja Vaasaan muutto tällä hetkellä olisi tosi iso asia. Kyllähän junat kulkee, mutta on Vaasa kuitenkin suht kaukana. Entäs Max? Entäs poikaystävä? Sitäpaitsi tänä vuonna Vaasaan haki paljon enemmän porukkaa, joten saa nähdä mitä rajoille käy. Ei Vaasaan ole mitään järkeä lähteä yrittämään, jos raja on melkein sama kuin Helsingissä. Tämä vaihtoehto on suurensuuri kysymysmerkki.

- Muu ala. Tämäkin on käynyt mielessä useammin kuin kerran. Mitä jos hakisin jonnekin muualle opiskelemaan ja jättäisin oikeustieteellisen hautumaan ainakin hetkeksi? Kuitenkin kun tätä vaihtoehtoa mietin, tulee vain fiilis, että petän itseni, luovutan. Oikeustieteellinen on kuitenkin ollut unelmani melkolailla niin pitkään kuin muistan. Miten voin vain jättää sen? Idea siitä, että pyöräytän kokoon toisen tutkinnon vauhdilla ja pääsen kunnon töihin kuitenkin kuulostaa lohdulliselta. Saisin parempaa palkkaa, paremman työn ja voisin rauhassa toteuttaa oikis-haavetta. Ehkä.

- Töihin. Se nyt on selvää, että töitä täytyy jatkaa, jotta rahaa elämiseen ja kaikkeen kivaan olisi. Kysymys on vain, että miten paljon ja missä. Olisi kiva tehdä enemmän töitä, jotta voisi oikeasti tienata, olen kuitenkin kituutellut puolittain opiskelijabudjetilla viimeiset pari vuotta kun olen avoimen opintoja ja muuta tehnyt. Toisaalta lukio pohjalta työmahdollisuuksia ei ole rajattomia, joten en tiedä miten helppo olisi löytää mielekästä työtä...

Tässä nyt tämän hetken ajatuksia. Tosiaan suunnitelmat ehtii vielä muuttua 100000 kertaa ennen kuin todelliset päätökset on tehtävä. Tulosten jälkeen lähden todennäköisesti kotiin Etelä-Savoon käymään, joko suunnittelemaan ja lomailemaan tai riemuitsemaan ja lomailemaan :)
Joko te muut olette miettineet mahdollisia varasuunnitelmia? Kuulisin niistä mielelläni, olen kuitenkin melko hukassa omieni suhteen vielä...

IIIIIIKK!!!!!!! KUUSI päivää enää!!

3 kommenttia:

  1. Jännät paikat seuraavien päivien aikana :) Tsemiä siihen, samassa veneessä ollaan! Mites aiempina vuosina on ollut tulosten ilmoittamisen suhteen, onko tieto tullut aiemmin yliopistohaku.fi- sivuille? Tiedekunnan sivuillehan tieto pitäisi tulla (niiden osalta, jotka ovat luvan nimensä julkaisemiseen antaneet) 15.7. klo 10, mutta sehäh ei olisi mitenkään mahdotonta, että tieto omasta tilanteesta tulisi aiemmin tuonne opetushallituksen palveluun...? Ei ainakaan vielä ollut tullut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut hitaasta vastaamisesta! Työkiireitä on viime aikoina riittänyt ja nyt vasta ehdin istahtaa koneen ääreen.. Eli niinkuin jo ehdittiinkin vastaamaan, tulokset tulevat yliopistohaun sivuille ma-ti välisenä yönä klo 00.00. Sieltä voi sitten käydä kurkkaamassa jos kirjettä ei vielä maanantaina tule. Tai näin on ainakin kahtena viime vuotena menty, tuskin ovat menneet vaihtamaan käytäntöä.
      Tsemppiä sulle kanssa, kohta on odotus ohi!! :)

      Poista
  2. Tieto tulee yliopistohaku.fi-sivuille 15.7. yöllä klo 00.00. :-)

    VastaaPoista