tiistai 15. heinäkuuta 2014

Pisteet

Tänään käytiin kaverin kanssa kattomassa pisteitä yliopistolla. Olin vähän pettynyt kun listaa kaikkien pisteistä ei ollutkaan saatavilla, vaan sama lista sisäänpäässeistä kuin netissäkin. Ihminen on utelias ja olisi ollut kiva tietää mitä muut kohtalon toverit ovat saaneet ja millä pisteillä ihmiset on päässeet sisään. Olen aina miettinyt että miten paljon niitä ihan rajalla olevia hakijoita oikeasti on, ja onko sisäänpäässeistä isolla osalla tosi hyvät pisteet vai keskiverto vai miten. Mutta ymmärrän toisaalta sen, että osa hakijoista ei halua että omat pisteet ovat siellä kaikkien ihmeteltävänä.

Omat pisteenihän siis oli yhteensä 51. En laskuissani kyllä missään nimessä olisi uskonut saavani noin paljon pisteitä, ehkä siksi myös olo on melko epäuskoinen vieläkin. Käytiin sitten kuitenkin hakemassa kopiot heti omista vastauksista, niistä sitten sai ne tehtäväkohtaiset pisteet ainakin omalta kohdalta selville. Muutama yllätys pisteissä oli suuntaan ja toiseen. Mun rivi näytti siis tältä

1. Robert Cover   -   9
2. Teoria 2           -   8
3. Esteellisyys     -   10
4. Hallinnollinen sääntely  -  5
5. Patentti           -   7
6. Tekijänoikeus -   4
7. Monivalinta    -   8

Esteellisyys tuli ihan puun takaa, olin laskenut sen max 8 pisteeksi. Myös hallinnollisen sääntelyn ja tekijänoikeuden matalat pisteet olivat melkoinen ylläri. Mutta loppujen lopuksi eihän sillä ole yhtään mitään väliä onko päässyt just rajalla vai 10 pistettä sen yli. Tai itseä ei ainakaan harmita että raja ylitettiin vaan 3 pisteellä. Sisällä ollaan ja sillä sipuli.

Halusin vaan jakaa nää pisteet, koska tästä näkee että vaikka kaksi tehtävää ei edes mennyt niin hyvin, silti on mahdollisuuksia päästä sisään. Joku tehtävä olisi jopa voinut mennä himpun huonommin ja silti pisteet olisivat riittäneet. Ei tarvitse olla mikään yli-ihminen päästäkseen, mä en ainakaan näe itseäni milläänlailla parempana kuin ne, joilla sisäänpääsy jäi parista pisteestä tai jopa kymmenestä pisteestä kiinni. Toi koe on kuitenkin osaksi myös tuuria, niin isosta alueesta ei tarvitse loppujen lopuksi osata kuin pieni siivu. Ja toisekseen valintakoepäivänä on onnistuttava eli vaikka miten lukisi, voi koetilaisuus itsessään mennä jonkin syyn vuoksi pieleen ja sisäänpääsy voi jäädä siitä kiinni.

Ihan kaikilla on mahdollisuus päästä sisään jos sitä oikeasti vain haluaa! :)

(ps. taas tämmöinen sekapostaus, en tiedä mistä tätä juttua taas tuli, melko rönsyilevää :D mutta parempi lopettaa tähän ennen kun asia lähtee ihan lapasesta uusiin sfääreihin!)

Nyt rupeen pakkailee kamppeita, lähdetään Maxin kanssa taas Keski-Suomeen pikku"lomalle"! :)

6 kommenttia:

  1. Paljon onnea! Itse olen suorittanut jo yhden tutkinnon ja nyt sain 48 eli pääsin sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onneksi olkoon myös sinulle! :) Toisesta tutkinnosta on varmasti hyötyä ja oikiksen opintoihin pääsee paremmin kiinni heti alusta alkaen! :)

      Poista
  2. Onne sulle sisäänpääsystä :) itse jäin nyt jopa kauemmaksi kuin viime vuonna, joilloin jäin viiden pisteen päähän, nyt seitsemän, ja se että edessä on toinen välivuosi ei tunnu niin pahalta kuin se että pisteitä tuli vaan se 41 :( aion tietysti vielä yrittää uudestaan,mutta noin matalat pisteet saa olon tosi surkeeks... Joka tapauksessa oon yllättävän vilpittömästi Ilonen sun ja parin tutun puolesta jotka sisään pääsitte :D PS anteeksi angstaus, näköjään tuli tarve purkaa tuntoja

    netta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Mun mielestä kyllä se, että tänä vuonna jäi vähän kauemmaksi ei suuremmin välttämättä kerro siitä panostamisesta ja työstä mikä tuloksen takana on. Vaikka teorian ja hallinnon kysymykset olikin suht "peruskysymyksiä" ei musta tän vuoden immateriaalin kysymykset suuremmin kerro kuinka hyvin sen kirjan osasi. Tai kertoo, mutta onhan se vähän tuurista kiinni että opetteliko ne patentti outoudet, ja tekijänoikeuskysymys oli aika hasardi kun ei tienny mitä ne haki (sehän menikin mulla huonoiten :D)
      Älä nyt jää murehtimaan noita pisteitä, sentään sulla jäi VAAN seittemän pisteen päähän! Tarkottaa sitä, että monenmonta asiaa tuli tehtyä oikein tänäkin keväänä! Otat tän nyt vaan sellasena opettavaisena kokemuksena ja käytät sen masennuksen siihen että tulistut ja näytät niille närhen munat ens keväänä!! Sä kyllä pystyt siihen! :)

      Poista
  3. Onko tulossa viel postauksia, vai päättykö tää blogi tähän? Oon malttamattomana odottanu kokoaika jos jotain postausta tulis!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa istun koneen ääressä valmiina kirjottamaan! Tarkoitus ei ole lopettaa ja tarkoitus ei ollu pitää näin pitkää taukoa :)

      Poista