keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Joulupukin luona

Terveiset Rovaniemeltä! Tultiin pääsiäistä viettämään tänne, kerta hommat saatiin järjestettyä niin, että vapaata oli molemmilla sopivasti. Loma tuli kyllä tarpeeseen, ihana päästä vähäksi aikaa irti arjesta ja kaikista hommista. Vaikka olihan sitä pakko varautua siihen, että täällä pitää ainakin jotain pieniä juttuja vielä hoitaa.


Yllätyin positiivisesti VR:n makuuhyteistä, ne oli ihan mahtavia!


Kuitenkin täällä ollaan jo ehditty mm.

- Tutkimaan Rovaniemen keskustaa



-Syömään jättiläispizzaa



- Moikkaamaan jääkarhua Arktikumissa




- Nautiskella lumesta (ja loskasta...)

Nyt pitäs tutkiskella mitä muuta halutaan täällä vielä tehdä, tai oikeastaan, että mitä kaikkea täällä voi tehdä :D

Ajatella, vuosi sitten alkoi meidän luku-urakka! Tajutonta, että siitä on jo vuosi! Miljoona asiaa kuitenkin ehtinyt tapahtua tässä välissä. Kuitenkin vielä on hyvin kirkkaana mielessä se lukemisen tuska ja epätoivo...
Nyt meen nautiskelemaan Big bang theorysta vähän aikaa ja sit nukkuu!

4 kommenttia:

  1. Joo tää epätoivo on pahinta!! Eilen menin lukemaan sitten yömyöhään ja tänään nukahdin kirjan päälle niin lukutunteja tuli vaan kolme!! Tuntuu että tähän se homma nyt sitten kaatu.. miten muuten suosittelisit kertaamaan? Ja kannattaako näin alussa sun mielestä vielä kerrata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko sulle sitten parempi lukea myöhään? Uni on kuitenkin tosi tärkeetä, joten jos lukee myöhään niin kannattaa kyllä nukkuakin sitten vähän myöhempään, ettei tosi lyhyillä unilla sitten sabotoi sitä kaikkea lukemista.
      Älä nyt luovuta! Tänään on uusi päivä! Mä luin vuosi sitten tänään 9 tuntia, pystytkö sä samaan? ;) Tee siitä lukemisesta kivaa ittelles, keksi kivaa tekemistä niitten kanssa! Ei sen aina tarvii olla pelkkää simppeliä pänttäämistä, vaan voi värittää, piirtää, tehdä mind mappeja, muistikortteja, testata itteensä eri tavoin, vaan taivas on rajana! Jos rupee kyllästyttämään tai lukeminen vaan tuntuu vaikeelta, niin se on just se hetki, kun pitää antaa luovuuden virrata ja kehitellä jotain muuta kun kirjojen lukemista uudelleen ja uudelleen.
      Kertaamiseenkin voi kehitellä mitä erilaisimpia taktikoita. Voi kerrata ihan vaan niin, että kattoo otsikon kirjasta ja sit yrittää muistella mitä sen alla on. Voi illalla miettiä juttu kerrallaan, että mitä kaikkea tänään on tullutkaan luettua, voi käyttää muistikortteja, mind mappeja (voi vaikka kirjottaa avainsanat siihen ja sitten pohtia mihin ne liittykään ja mitä ne tarkotti), erilaisia tehtäviä. Mä sanoisin, että aina kannattaa kerrata! Ihan alusta loppuun asti. Alussa tietenkin kannattaa korostaa vaan suurempia linjoja, eikä niin mollata itteensä jos ei muista yksityiskohtia, ne ehtii vielä oppia. Mutta silleen niitä asioita oppii, kun vain jaksaa kerrata kerta toisensa jälkeen.
      Nyt mars lukemaan! Tee tästä päivästä esimerkillinen lukupäivä, nyt luet suunnitelmien mukaan, koska sitenhän sä pääset tiedekuntaan sitten sisään! Se on tässä ja nyt se hetki, kun pitää jaksaa panostaa ja SAA panostaa ja SAA tehdä nyt kaikkensa sen oman unelmapaikan eteen! :)

      Poista
    2. Tänään oli parempi päivä! :) luin 6h plus illalla kurssi. Just toi on mun ongelma kun en tiedä mitä oikeesti se "lukeminen" käytännösä on. Heti jos alan tekemään jostain yhestä kappaleesta hitaasti esim mind mapia niin alan epäilemään etten tee tarpeeks vaan lusmuilen.. Mutta onhan tässä aikaa ja voisin tehä ainakin vaikeimmista asioista piirrustuksia yms. Yritän nyt saada ensi viikon puolessa välissä kirjat tokaa kertaa luettua, sitten suunnitelmissa ois käydä kolmas kerta n. 50 sivua päivä. Lukio ja oikeestaan koko peruskoulu meni opiskelematta niin nyt on tekniikat ihan hakusessa :D Eniten tällä hetkellä huolettaa etten osaa kerrata, tai että luen jotenkin väärin enkä oikeesti muistakaan mitään. Viime vuodesta ainakin opin etten tuhlaa aikaa kirjoittamiseen. Kertasitko joka kappaleen aina lukukerran jälkeen, ja kuinka paljon ylipäätään käytit kertaamiseen aikaa? Teitkö just niin että katoit otsikon , mietit ja sitten katoit?

      Poista
    3. Jes! Hyvä, että meni paremmin! Toivottavasti muutenkin on menny nyt hyvin :) Kuusi tuntia kurssin lisäksi on musta tosi hyvin, voit kyllä olla ylpee lukemisista! Musta mind mapin teko tai muistikorttien läpikäynti on ihan yhtä lailla "lukemista" kuin kirjojen lukeminen alusta loppuun. Välillä se on varmasti jopa tehokkaampaa ja mielekkäämpää kuin pelkkä uudelleen ja uudelleen lukeminen. Pitää vain pitää ajatukset kasassa ja keskittyä siihen juttuun! Toivottavasti löydät ne omat opiskelutavat pian! Jos joku tuntuu hyvältä ja oikeelta niin pitäydy siinä. Ei kannata turhaan kokeilla läpi kaikkia, jos löytyy se hyvä, niin se on sitten hyvä :)
      Mä käytin aika vaihtelevasti aikaa kertaamiseen. Tokihan niitä kirjoja pyörittää lähes koko kevään päässä vaikkei sitä tarkotakaan, mutta kannatan myös aktiivista kertaamista. Kannattaa tehdä siitä rutiini, esimerkiksi aloittaa joka aamun sillä, että käy edellisen päivän asioita vaikka puoli tuntia-tunnin läpi ja sitten vasta siirtyy sen päivän asioihin. Myös illalla voisi olla kannattavaa käyttää vaikka ihan vaan pikku hetket per luettu kirja aikaa käymällä nopeasti läpi mielessä ne aiheet, joita sinä päivänä tuli opiskeltua. Mä kertasin joskus myös silloin kuin vaihdoin aihetta. Nopeasti vain mietin parit pääpointit aiheista, ehkä vilkasin vielä kirjasta jos jotain olisi päässyt unohtumaan (niinkuin usein pääsikin :D).

      Poista