keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Paniikki!

Nyt täytyy sanoa että on täysikasvuinen paniikki mahassa asustamassa. Viimeset pari päivää oon vaan pyöritelly päässä miten en osaa, en jaksa, en pysty, en ehdi. Aika ei millään riitä ja ihan varmaan ne kysyy sellasia superkavalia ja hurjaa tarkkuutta vaativia kysymyksiä ja mä meen ihan lankaan jokaisessa. Tuntuu että tänä vuonna varmasti vedän pohjat valintakokeesta, vaikka olenkin lukenut enemmän kuin edellisinä vuosina. Valmennuskurssin opettajan kavalat oikein/väärin pistokokeet ei kyllä täytyy myöntää auta asiaa.

Toisaalta onhan tässä vielä noin 3 viikkoa aikaa, mikä on loppujen lopuksi aika suuri osa 10 viikosta. Mutta mihin kaikkeen se riittää? Vaihdan lukusuunnitelmaa melkein päivittäin kun en tiedä mitä pitäisi tehdä. Luettavaa ja opeteltavaa on siellä ja täällä ja tuolla ja en osaa keskittyä yhteen asiaan vaan pitäisi lukea ja petrata kaikkea kerralla. Kamala fiilis.

Tiedän, että kaikille tulee (toivon ainakin) tällanen fiilis jossain vaiheessa ja siitä on vaan taisteltava läpi, mutta miten luet kun epätoivo kyttää haukkana vieressä ja iskee just heikoimpina hetkinä?! Tää on aika karmeeta.

En tiedä riittääkö mun lukeminen, kun tiedän että tarviin normia enemmän aikaa kaiken oppimiseen kun ajatus tuppaa harhailemaan turhan usein. Välillä taas tuntuu että saa jankata samaa lausetta/termiä/sääntöö miljoona kertaa enkä silti muista sitä enää millään lailla seuraavana päivänä. Todellakin odottelen sitä viime hetken fiilistä kun tuntuu että kaikki vaan uppoo päähän ku pesusieneen. Meinaan vielä se hetki ei todellakaan ole tullu ja jostain syystä vaan oon päätyny epäilemään että tuleeko se ollenkaan.

Nojaa, nyt on vaan uskottava ja toivottava että voimat ja lukemiset riittää ja itkettävä sitten heinäkuussa kun tulokset tulee!! (oli ne sitten ilon tai surun kyyneliä :D )

Muilla yhtään samanlaisia fiiliksiä?

10 kommenttia:

  1. Samoja fiiliksiä on varsinkin kun on mennyt kuus viikkoa sairastellessa astmaa ja keuhkoputkentulehdusta.. toukokuussa ei oo kauheesti tullu luettua.. kaikki opet ja tutorit aina sanoo että viimesenä kahtena viikkona oppii eniten, toivon tosiaan että mulle kävis kans niin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Toivottavasti oot jo parantunu! :)
      Ja monta kertaa oon kuullu, että viimeset viikot on ne, jotka ratkasee, vaikka oliskin aiemmin menny vähän huonommin. Vielä ei siis kannata luovuttaa! Vielä ei oo sunkaan peli menetetty! :)
      Tsemppii ja jaksamista viimeselle rutistukselle!

      Poista
  2. Samat fiilikset täälläkin.. Koko ajan mielessä ajatus että en mä tuu pääsemään, en osaa tarpeeks hyvin. Tuntuu että osaan kirjat pintapuolisesti mutta en mitään superhyvin ja vielä ois niin paljon opittavaa mutta aika loppuu kesken eikä tiedä mihin keskittyä. Mutta yritän nyt mennä sillä mentaliteetilla että teen parhaani ja jos se ei riitä niin ens vuonna uutta yritystä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla etten oo ainut :)
      Mulla on ihan sama fiilis, tuntuu että joo, osaan kyllä kertoo minkälaisia asioita niissä kirjoissa on ja mistä siinä on kyse, mutta sen syvemmät jutut tuntuu utopistiselta. Vaikka kyllä niitäkin on paljon mielessä, mutta kun rupean miettimään mitä osaan, tuntuu että osaaminen on vaan aukkoja täynnä ja on vielä 490 sivua mitä en osaa :D
      Totta, jos oma paras ei riitä niin en sitten tiedä mikä riittää!

      Poista
  3. No et todellakaan ole ainoa, jolla on tollaset paniikkifiilikset! Tää teksti ois voinu olla mun kirjottama :D Eniten pelkoa tällä hetkellä aiheuttaa se, että oonko keskittyny liikaa immaan, ku tuntuu et ne kaks muuta kirjaa jääny turhan vähälle. Osaan etenkin hallintoa hirveen pintapuolisesti vasta :/ Tulee just toi fiilis et kaikkea pitäis lukea samaan aikaan, ettei joku jäis vähemmälle. Ja pelottaa, että jos en kertaa tarpeeksi niin kaikki jo opittu valuu pois :( Välillä tuntuu et tää ahdistus lamaannuttaa, vaik täl hetkel pitäis nimenomaan painaa täysillä! Tai ainakin ensi viikosta alkaen. Ja stressiä aiheuttaa tuleva välikoe ja loppukoe, jotka on ihan lähekkäin! Ku jos niissä huomaa, ettei osaa mitään, niin voi olla raskasta nousta takas jaloilleen. Välillä tietysti tulee ihan hyviäkin fiiliksiä, mut kyl toi paniikki alkaa olla se yleisempi tunnetila :D Hei voinko kysyä muuten, miten tässä vaiheessa jaat huomiosi kirjojen kesken? Luetko joka päivä kaikkia vai aina yhtenä päivänä yhtä tms? Niinku kommentin alussa sanoi, toi on ehkä vaikein asia tällä hetkellä! Ku tuntuu et immaa pitäis opetella tosi paljon, koska siinä on eniten asiaa, mut sit ei oo hyvä jättää muita kirjoja unholaan, koska yhtä hyvin nekin pitää osata.

    Kiitos ihan mielettömästi, kun jaksat tätä blogia kirjoittaa, tuntuu helpottavalta, kun huomaa, ettei ole ainoa synkistelyjensä kanssa. :) Nyt meidän pitää vaan jaksaa painaa paniikista huolimatta, ja uskoa siihen, että kyllä se runsas lukumäärä jossain näkyy :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan sama, immateriaali on suht hyvin hallussa (paitsi on kyllä vielä kasa sääntöjä opeteltavana, niitä on niin paljon!!) ja sen takia oonki ottanu tavotteeks että tänää käyn koko päivän hallintoo läpi ja kertailen teoriaa kans viikonloppuna. Aika hyvin oon huomannu et kun kertaa vaan ne jutut, niin kyllä ne sieltä mieleen palailee. Mulla oli pari viikkoo sitten yhtenä päivänä fiilis että enhän muista teoriasta mitään ku immateriaalia vaan käyny läpi, mutta pikakertaus kyllä huojenti ku tajus että ei ne KAIKKI asiat sentään ole mielestä kadonnu :D
      Mä en jaksa noista kokeista enää hurjasti stressata, ainoo millä on välii on kuitenkin pääsykoe 11.6.!! Ei vielä tarvia olla valmis. Ei tarvii olla valmis edes viikko ennen pääsykoetta. Ainut millä on väliä, on toi 11.6. :)
      Tällä hetkellä melko lailla lueskelen yhtä-kahta kirjaa päivässä. Välillä vielä kolmatta siihen päälle. Tänäänkin suunnitelmissa on lukea hallintoo pelkästään, mutta vähän veikkaan että viimestään illalla päädyn lukemaan teoriaa tai immateriaalia. Mutta eihän sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä? Kunhan jotain lukee :) En ota tästäkään stressiä, luen niitä juttuja mitkä tuntuu tärkeimmille/heikoimmin hallituille just sillä hetkellä.
      Ja tosta immateriaalista vielä. Musta tällä hetkellä tuntuu että ne kokonaisuudet on suht jees hallussa, mutta esim. en osais paljon sanoo esittävän taiteilijan suojan laajuudesta. Mä luotan siihen että nyt keskityn vähän enemmän noihin kahteen muuhun ja viikonloppuna ja ens viikolla alotan sitten noitten loppujen sääntöjen paukuttamisen kanssa. Uskosin, että säännöt ihan suht hyvin jää päähän kun kuitenkin tietää mistä on kyse ja omin sanoin osaisi edes sinne päin jotain asiaan liittyvää selittää :)

      Ja kiitos sulle kun tulit kommentoimaan! Musta on ihana lukea kommentteja ja huomata että oikeesti muutkin painii ihan samojen asioiden ja fiilisten kanssa, enkä todellakaan oo ainut! :)
      Nyt huutaa jo kello toisessa huoneessa, pakko mennä jatkamaan lukemista! Hurjasti tsemppiä, kyllä me tää loppuaika vielä jaksetaan!! :)

      (ja anteeks jos tää on ihan sekanen tää vastaus, en ehi lukee läpi ja kirjotin vaan mitä mieleen tuli :D )

      Poista
  4. Joo täällä sama fiilis ja kaikkei pahin paniiki tulee siitä että kun ei tiedä mitä lukis niin ei saa luettua kunnolla oikei mitään :l no ehkä tässä vielä ehtii ja onneks osa asioista on jo hallussa... tuntuu vaan että ne vaikeimmat ei mee sinne päähän ees omin sanoin ja sekös turhauttaa! :D tää ja eilinen päivä meny ihan harakoille joten nyt on kyllä ryhdistäydyttyvä loppua kohti! Tsemppiä sullekkin, kyllä se paksu kirje tulee kun vaan jaksaa enää tän muutaman hetken painaa! :)
    Netta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyl niin totta, mulla on ihan sama! Päättömänä luen muutaman sivun sitä ja sit vaihan aihetta :D Pitäs varmaan parantaa sitä lukusuunnitelmaa. Siitä on vaan niin vaikee tehä just oikeen lainen, että saa hommat tehtyy eikä jää aikaa yli tai ali.
      Mullakin tulee tänään kevyempi päivä, mutta ennemmin nyt kun sitten viikko ennen koetta! Onpahan sitten varmaa ettei tule (toivottavasti ainakaan) burnouttia viikko ennen koetta kun nyt on vielä pikkusen löysäilly! Viimeset viikot meinaan painetaan sitten ihan täysillä! :)
      Ei oo paljon jäljellä, kyllä jaksetaan! Kirje palkitsee sitten heinäkuussa :)

      Poista
  5. Eilen oli tosi hyvä lukupäivä, sain luettua todella paljon ja tuntui jäävän mieleen hyvin asioita. Tänään on taas kaikki takunnut. En ole saanut keskityttyä, on ollut sitä ja tätä sivujuttua, mitä on pitänyt tehdä, mm. piti etsiä ja vaihdella sopivaa lukumusiikkia Spotifystä koko ajan ja siinä sivussa katsoin Youtube-videoita. Tosi hienoa :( Kun en saanut keskityttyä lukemiseen, niin tein muutaman harjoitustehtävän, joista toinen meni oikein kunnolla penkin alle, koko perusasian olin käsittänyt väärin. Että mahtavat on fiilikset nyt. :( :( Ehkä mä nyt vaikka opettelen muutaman listan ulkoa tän illan päätteeksi ja korkkaan iltakaljan ;-) Ja huomenna sit paremmilla fiiliksillä. Ajattelin mennä kirjastoon lukemaan, niin ei tule näprättyä kaikkea muuta oheista kuten kotona.

    Tsemppiä luku-urakkaan, päivät on erilaisia, jos taas huomenna olisi parempi meininki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans tosi paljon vaihtelee lukemiset. Lauantaina meillä oli talkoot ja sitten varmaan liian vähäisestä juomisesta sain jäätävän päänsäryn ja eihän siitä lukemisesta illalla tullut mitään. Eilen sitten taas tosi hyvä päivä. En jaksa ottaa stressiä yksittäisistä päivistä, en usko että tää projekti on siitä kiinni. Kuitenkin tässä on vielä 2 viikkoa aikaa ja siinä ajassa voi saada jopa pieniä ihmeitä aikaan! :)
      Parempi että ne virheet tehtävissä tekee nyt eikä kokeessa, eiks vaan? Nyt kun sä tiedät sen, et varmaan tee samaa virhettä jos kokeeseen tulee samankaltanen tehtävä! Mullakin on ollu megalomaanisen suuria virheitä tehtävissä ja siinä miten lähen niitä lähestymään. Mutta jokaikisestä tehtävästä oppii ja joka ikinen virhe vie lähemmäs asian osaamista! Älä anna virheiden lannistaa, opi niistä! :)
      Nyt vaan hurja rutistus loppuun! Kyllä varmasti lukeminen onnistuu kun stressi kokeesta painaa päälle :) Toivottavasti kirjastoon meneminen auttoi sun kohdalla! Tsemppiä kamalasti, toivottaavasti oli jo parempi päivä ja keskittyminen! :)

      Poista