sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pikareissu kotia

Heippa!
Ensimmäinen lukuviikko on jo melkeen takana, ei kyllä yhtään tunnu että niin monta päivää on jo ollu. Ja ei kyllä tunnu että oisin oppinu niin paljon kun luulis viikossa pitävän oppia. No, onhan niitä sitten se yhdeksän vielä jäljellä.

Pitää kyllä vähän rustata lukusuunnitelmaa uusiks, päätinkin meinaan muuttaa suunnitelmia ja taktiikkaa. En lukenukaan kirjoja toista kertaa pikaseen läpi vaan rupesin käymään niitä vähän hitaammin ja yrittäen ymmärtää kaiken. Ja tällä taktiikalla saa kyllä ihan määrän sivuja kuitenkin käytyä päivässä läpi eli ei suunnitellut tavoitteet osu yksiin ei niin millään. Mutta sellastahan se yleensä on, että suunnitelmat muuttuu pariin kertaan ja vähän mennään fiiliksen mukaan. Ei tälle keväälle kuitenkaan todellakaan ole mitään ainoota oikeeta kaavaa minkä mukaan mennään niin pitää vähän katsoa vaan mikä on se itselle paras tapa. Ja nyt se tuntuu olevan tämä.

Junamatkakin meni lukiessa.


Eilen tulin junalla Etelä-Savoon porukoitten luokse käymään ja nyt just lähdettiinkin jo köröttelemään takas pääkaupunkiseutua kohti, eli aika pikavisiitti oli. Kyllä kuitenkin piristi kattoo porukalla eilen leffaa ja vähän ladata akkuja. Kyllähän se lukutunneissa näkyy että löysemmin on eilinen ja tää päivä menty, mutta pitää tällasiakin päiviä olla. Sitä paitsi ens viikon loppupuolella saan kämpän ittelleni viikoks eikä tarvia Maxia käyttää pihalla kun se lähtee hoitoon niin sitten ei ookaan kurssin lisäks muuta tekemistä kun lukee ja lukee ja lukee. Sitten voi vähän ”kiriä” jos siltä tuntuu.

Johdatus immateriaalioikeuteen kirjaa alotin pari päivää sitten kanssa lukemaan ja tussailemaan. Alku tuntu kyllä jokseenkin tylsälle, ootan innolla että pääsen sinne tekijänoikeus osaan niin on enemmän sääntöjä ja selvempiä kohtia. Kyllä mä vähän kauhulla niitä oikeustapausten ja sopimusten nimiä kahtelin, kiva lähtee niitä ties minkä kielisiä sanapötköjä opettelemaan. Pitää varmaan vaan keskittyä kaikkein oleellisimpiin eka ja kattoo sitten miten ne muut jää mieleen.

Kokoelma senkun kasvaa!


Mitäs muuta? Oikeusteorian alkuosa rupee oleen ihan hyvin hallussa, tottakai sitten on niitä pikkujuttuja miljoona mitkä pitää joskus opetella, mutta tällä hetkellä kyllä suoraan keskityn vaan kokonaisuuksiin ja asian ymmärtämiseen. Ne pikkujutut sitten jää osa matkalla mieleen ja osa opetellaan sitten viimesinä viikkoina. Oon huomannu, että aika paljon asiaa jää mieleen kurssikerroilta kanssa, eli on ollu hyödyllinen sijoitus. Ehkä sitä ei ensimmäisenä vuonna osannu niin hyödyntää, siihen suhtautu vähän samalla lailla kun lukion tai avoimen yliopiston luentoihin. Kaikki erilaiset oppimistavat kannattaa hyödyntää ja kyllä se paremmin jää mieleen se asia kun joku toinen on vähän eri sanoilla sen muotoillu. Tai tarkotan että jotkut asiat voi olla helpompia ymmärtää kanssa kun on vaihtoehtoinen selitys sille kirjan tavalle selittää.

No, eiköhän tässä ollu jo riittävästi taas mun höpinöitä. Jospa saisin vaikka kerrattua eiliset asiat nukahtamatta! Niin mukavasti tää auto aina tärisee että rupee heti nukuttamaan...

Hyvää sunnuntaita ja lukekaahan ahkerasti!



2 kommenttia:

  1. En ole siis ainoa jonka suunnitelmat on muuttunu näin heti alkuun. Päätin siis myös nopean lukukerran jälkeen siirtyä heti alleviivaamaan ja muistiinpanoja kirjoittamaan. Johtuu varmaan siitä, että näin pystyn keskittymään paremmin :) Tsemppiä ja ahkeruutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä noi mun suunnitelmat varmasti elää koko kevään, vähän fiiliksenkin mukaan! Mulla ihan sama, tuntu vaan että ei jaksanu enää keskittyä pelkkään lukemiseen, kiva kun saa hahmotettua asioita paremmin alleviivailemalla ja tekemällä muistiinpanoja ja miellekarttoja! :)

      Poista