perjantai 4. huhtikuuta 2014

Rakkautta ilmassa

Taidan olla rakastunut... nimittäin oikeusteoriaan! Oon nyt lähteny lukemaan sitä uudemman kerran yrittäen ymmärtää asiat ja samalla tussaten (ah, vihdoinkin pääsin tussien kanssa leikkimään!) ja täytyy sanoa että se on aikas ihanaa! :) Se on niin selkeetä ja harvoin tulee vastaan lausetta jota ei ymmärrä. (Paitsi s.39 oikeudenmukaisuuden ja moraaliset hyväksyttävyyden yhdistäminen, sen sai lukea useaan kertaan ennen ku se rupesi valaistumaan, kenties väsymyksellä oli osuutta asiaan)
Tekisi mieli vain tehdä mind mappejä ja muistiinpanoja asioista sormet syyhyten, niin koukkuun tuo kirja on mut saanut! Tänään onkin onneksi 100% oikeusteoria päivä eli vielä monta tuntia saan tuon kirjan parissa viettää<3
(Tässä vaiheessa jotkut teistä saattavat ajatella, että olen menettänyt järkeni...)

Kenties osaksi nämä fiilikset ovat saaneet vaikutusta motivaatiosta, joka on kyllä ihan eri sfääreissä tänä vuonna verrattuna edellisiin. Osa varmaan johtuu siitä, että asia on jo sillä tavalla tuttua, että kirjaa oli alusta alkaen helppo lähteä lukemaan.



Toisaalta kyllä odotan innolla kanssa että pääsen muita kirjoja tussailemaan ja oikeasti ymmärtämään mistä niissä on kyse ja millasta asiaa siellä on. Tutustuminen on nyt hoidettu, mutta kiva päästä syvemmin ymmärtämään varsinkin immateriaalioikeutta, se kun on ihan uutta asiaa kaikki. Mutta onneksi sitä on sinällään helppo soveltaa käytäntöön, mitä tuosta hallinnosta pikaluvulla sain irti niin aika teoreettista asiaa oli, paljon periaatteita ja vähän sääntöjä. Olisin tahtonut tuohonkin kirjaan enemmän selviä sääntöjä, niitä kun on niin mukava opetella :D No ei vaan, ehkä se vaan pistää mietityttämään että millasia kysymyksiä siitä sitten on tulossa kesäkuulle.

Sain muuten justiinsa kanssa päällystettyä teorian kirjan. Jotenkin on ollu niin kiire lukemisessa ettei oo ees tollasta saanu tehtyä. Vielä olis nuo kaks muuta kirjaa jonossa! Kestääpähän vähän rankempaakin käsittelyä kun on muovit päällä.

Ja ei oo muuten lukupöytäkään yhtään sen näkönen kun oli alottaessa :D On jos jonkinnäköstä tavaraa kerääntyny siihen ja papereita olis vaikka muille jakaa! Mutta tärkeintä on, että kaikki on käden ulottuvilla, eikä tarvitse koko ajan juosta hakemaan jotain. Ja mua toi sotku ei haittaa, eli no problem!


Onko teille jo muodostunu joku kirja lemppariks? 

4 kommenttia:

  1. Moikka! Mulla on täällä sama tavoite kuin sulla - päästä sinne hemmetin oikikseen sisään! :D On tosi mukava lukea sun kirjoituksia, kun oot niin täynnä energiaa ja innostuksesi on tarttuvaa. Millä Pykälän kurssilla sä olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitoskiitos hurjasti, kiva jos mun jutut on vähän ees piristäny! :)
      Oon teoria2 kurssilla, sä oot vissiin kans pykälän kurssilla? Suuressa auditoriossa ollaan kanssa ja porukkaa riittää. Kyllähän se vähän motivoi kanssa kun pitää yrittää osata asiat paremmin kun muut! :D

      Poista
    2. Mä oon siellä Teoria 2 -kurssilla myös :D

      Poista
    3. Haha, aika hyvä sattuma! :)

      Poista