perjantai 21. maaliskuuta 2014

Liikuntaa ja opiskelutapoja

Tänään on kyllä ollut ihana rentoutuspäivä! Aamulla heti lähdettin äitin kanssa hevostelemaan tallille. Oli kiva taas käydä vähän ratsastamassa, vaikka taidot on kyllä hurjasti ruostunut entisestä. Pienenpänä tuli käytyä tallilla jopa useita kertoja kuukaudessa, nyt hyvä jos kerran-kaksi vuoteen käy. Mutta siinä saa kyllä ihan eri lihakset jalassa hommia niin hyvä että edes sillon tällön saa verestettyä muistoja.

Tallilta suunnattiin suoraan kauppaan ja kotiin syömään. Sit olikin vuorossa lisää liikuntaa kun lähdin kahden koiran kanssa (Maxin ja porukoiden 5v terrieri neidin) lenkille. Tää päivä on kyllä ollu liikuntaa täynnä, mutta hyvä että välillä näinkin päin! :)
Onneks lenkin jälkeen veli tuli käymään ja pääsin nukuttamaan reilua yksivuotista tyttöä niin siinä samalla sai itekin nukuttua ainakin reilun tunnin päikkärit :D Niiden voimilla sitten jaksokin koko loppupäivän! Kyllä täytyy sanoo että ei toi tyttönen kovin kauaa paikallaan pysy vaan koko ajan on meno päällä ja leikki kesken. Mutta hyvin viihtyy omissa leikeissään ja tekemistä lötyy vaikka lehtikorista, mahtavaa! :)



Sitten juotiinkin porukalla iltateetä ja mutusteltiin mummin ja papan tekemää pitsaa, parasta! Kyllä on niin ihana käydä aina kotona! :)

Toisen lenkin, tällä kertaa kolmen koiran kanssa, ja puolen tunnin treenin ja pikasuihkun jälkeen istun sohvalla kirjottelemassa teille. Paljon oon ehtinyt tehdä tänään mutta silti on ollut ihanan rentouttava päivä. Saas nähdä mitä huominen tuo tullessaan! Illalle olis ainakin suunnitteilla leffaa ja kenties taasen pientä treeniä lenkkien lisäksi.



Toinen asia minkä halusin tulla teille jakamaan, on Ambitin Suuntaviiva-blogissaan kirjottama postaus pääsykokeisiin lukemisesta. Kävin sieltä poimimassa muutamat vinkit taas kevättä varten. Kannattaa käydä kurkkaamassa!
Niitä vinkkejähän ei todellakaan voi olla liikaa vaan mikä vaan huomioon otettu seikka voi olla just se joka tuo sen pisteen kokeessa jolla pääsee sisään. Tottakai tähtään siihen että niitä ekstrapisteitä olisi useampia ettei se siihen rajalle jäisi roikkumaan!

Ja käykäähän tekemässä blogissa samassa postauksessa mainittu opiskelutapatesti, itsellä se ainakin vahvisti vaan käsitystä siitä mitä kannattaa kirjojen kanssa tehdä, kiitos Ambit siitä! Vahvimpana puolena testistä tuli että opin parhaiten yksin kotona eristyksissä kaikesta :D Surullisen kuulosta, mutta tuntuu olevan totta. Muita pointteja testistä tuli että kannattaa käyttää värejä opiskelussa, asettaa tavoitteita, piirtää kuvia ja muuten havainnollistaa asioita. Suunnitteilla on kyllä käyttää mahdollisimman montaa eri opiskelutapaa kevään aikana. Teen muistiinpanoja, piirrän kuvia, käytän värejä, selitän asioita itselleni jne.

Tän päivän ehdoton paras hetki oli kyllä se, kun max oli innoissaan pihalla ja istu maahan ja heilutti häntäänsä suoraan kuralätäkössä. Ja siis sillähän on sellaset pitkät karvat hännässä ja sen jälkeen ne oli kyllä ihan harmaat! :D Siitä kun olis saanu kuvan :D

JA pääsin maa-, vesi- ja ympäristön kurssin läpi!! JEEJEE! Tätä on syytä juhlia! :)

1 kommentti: