tiistai 25. maaliskuuta 2014

Superkokkailupäivä

Heippa! Onpahan tässä viime päivinä riittänyt kaikenlaista tekemistä! Eilen tosiaan tultiin Maxin kanssa takasin meidän pikku "viikonloppulomalta". Kivaa ja rentouttavaa oli, mutta ainahan se on ihana olla takas kotona. Illalla oli luento ja ihan hyvin jaksoin tsempata vaikka väsyttikin aika paljon.

Tänä aamuna kävin hammaslääkärivisiitillä ja kääritty jääkimpale poskea vastenhan sieltä sitten lähdettiin. Onneksi ei ole ollut hirveän kipeä ja tuossa maistelinkin jo pullaa eli suurta ongelmaa kiinteiden ruokien kanssakaan ei ole! Jes! Olin vähän pelännyt tätä lääkärivisiittiä mutta loppujen lopuksi tosi nopeasti se oli ohi ja fiilis sen jälkeen yllättävän hyvä, vaikka puudutteilla menikin aika pitkään kulua pois ja siihen asti pelotti jonkin väärän paikan puraiseminen (=lisää kipua). Mutta ei siitä sen enenpää.

Muuten päivä on mennyt melko lailla "rennoissa" merkeissä. Kotiin tultua katoin pari jaksoo Greyn anatomiaa koneella ja nyt on nekin ajantasalla! Siinä samalla vedin ensimmäisen kupin jäätelöä, lääkäri kun sitä kovin suositteli, pitäähän niitä lääkärin määräyksiä totella! :D
Sit alkokin armoton parin tunnin kokkaussessio. Tein lasagnea, kanakastiketta riisin kera, pullia ja lihapiirakan sisälmykset. Lihapiirakan teen loppuun huomenna tai ylihuomenna, sen tekemisessä loppui jo aika. Suurin osa ruoista meni pakkaseen odottamaan kiireistä hetkeä. Ihana tietää että pakkasessa on valmiita annoksia jos ei jaksa/ehdi ruokaa tehdä lukemisten keskellä. Tarkoituksena olisi vielä jossain vaiheessa tehdä pitsaa ja tosiaan heittää lihapiirakkakamat taikinan sisään.





Lasagnea, nam nam!

Kananmunat ja mausteet puuttuu vielä





Mietiskelin tossa Maxin kanssa lenkillä ollessani, että vois kyhätä kasaan jonkinlaisen taukojumppasuunnitelman keväälle! Mun keväästä on kyllä tulossa HYVIN suunniteltu, mutta ajattelin, että katson ensimmäisen viikon tai kaksikin miten menee ja jos suunnitelmallisuus toimii, jatkan ehdottomasti sitä! Suunnitteleminen on niin kivaa!
Mutta taukojumppasuunnitelma näyttää kutakuinkin tältä:

- 10 polven nostoa (per puoli)
- 20 X hyppyä
- 20 "run lunges"
- 10 punnerrusta
- 10 kyykkyä
- 10 vatsarutistusta
- 20 "russian twistiä" 

Tällä voisi mennä vaikka viikon tai kaksi ja sitten vaihtaa ohjelmaa :) Tarkoitus siis olisi että jokaisen 30-60 minuutin lukemisen jälkeen tekee tämän ensin ja sitten voi hörpätä vettä/tehdä muuta tauon loppuajan. Tarkoituksenani olisi pitää n.5 minuutin taukoja usein, jotta vireystaso pysyy korkealla. Saas nähdä miten onnistuu. Tämä auttaisi liikunnan lisäämisessä! Kevään aikana pitää kuitenkin käydä edelleen Maxin kanssa lenkillä ja muutenkin tarkoituksena olisi treenailla ainakin silloin tällöin kotona. Mutta eihän pieni lisää pahaa tee, päinvastoin!

Piti mun jostain muustakin vielä kirjotella mutta en nyt millään muista mikä juttu se oli. Pitänee palata asiaan kunhan se palaa mieleen. Nyt jätän tän tähän ja painun peiton alle nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti