lauantai 15. maaliskuuta 2014

Mitä tänä vuonna luetaan?

Olen tässä vähän mietiskelly mitä voisi tulla tänä vuonna valintakoekirjojen aiheiksi. Viime vuonnahan luettavana oli oikeushistoriaa, velvoiteoikeutta ja insolvenssioikeutta.

Tänä vuonna veikkaan yhden kirjan käsittelevän jollain tavalla rikosoikeutta. Rikosoikeus on ollut suosittu valintakoeaihe ja se olikin tasaseen joka toinen vuosi luettavana, kunnes viime vuosi koitti. Nyt yhden välivuoden jälkeen tunnen sen olevan hyvin todennäköisesti taas lukulistalla.
Itse mielelläni lukisin kyllä rikosoikeutta. Aiemmin ei ole sen kanssa tiet vielä millään lailla kohdanneet, joten olisi jo sen aika. Rikosoikeus myös kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta luettavalta. Varmasti toisaalta haastetta lisäisi se, että se on minulle aivan uusi aihe, kun monelta muulta oikeudenalalta on kokemusta ainakin perusteista jos ei muusta.


Toinen kirja voisi käsitellä valtiosääntöoikeutta. Valtiosääntöoikeus on niin sitä oikeusjärjestelmän perusoppia, että ajattelin sen sopivan hyvin tämän vuoden valintakoekirjaksi. Valtiosääntöoikeus loisi hyvin pohjaa muille kirjoille ja helpottaisi ymmärtämään oikeusjärjestelmämme rakennetta, jotta voisi ymmärtää myös miksi asiat toimivat niinkuin toimivat.
Myös valtiosääntö olisi varmasti ainakin itselleni mielenkiintoinen valintakoekirja. Vaikka valtiosääntöä olenkin lukenut, ja täytyy myöntää että se ei kyllä lempikursseihini kuulu, lukisin sitä silti mieluusti yhden kevään. Parempi vaihtoehto se olisi kuin ympäristö- tai finanssioikeus. 



Mistä tullaankin viimeiseen valintakoeaiheeseen. Sen suhteen olen vähän kahden vaiheilla, ajattelin että toisaalta se voisi olla juuri ympäristöoikeutta mutta toisaalta voisi olla taas hallinto-oikeuden vuoro. Toivon kyllä syvästi että ympäristöoikeus ei tänä vuonna selvittäisi tietään valintakoekirjoihin, jäi jo vähän traumoja siitä kirjatentistä. Hallinto-oikeus kyllä kävisi minun puolestani!

Mutta ovathan nuo valintakoekirjat kuitenkin sivumääräältään inhimillisiä, eli niissä ei kuitenkaan pysty ihan hirveän syvälle aiheeseen sukeltamaan. Sellaisia perus aiheen esittely teoksiahan ne tavallaan ovat. Perusasiat käydään läpi ja tiedekunnan tentteihin jää sitten monta sataa sivua tarkempaa sääntelyä luettavaksi.

Ja toisaalta taas eihän sillä loppujen lopuksi ole mitään väliä mitä aiheita sieltä tulee, yhtä innolla niitä on luettava se 2.5 kuukautta. Selvisin jo oikeusteorian ja oikeushistorian lukemisesta, niin ihan sama mitä sieltä tulee, kyllä sitä tuon ajan jaksaa lukea! 
Ensi tiistaita siis odotellessa kun kaikki vihdoin selviää!

Onko teillä jotain suosikkeja tai inhokkeja valintakoekirjojen suhteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti