perjantai 21. helmikuuta 2014

Oikeustieteestä psykologiaan

No niin, nyt on vaihdettu lukemiset oikeustieteestä psykologiaan. Meinaan laskeskelin tämän kevään (ja syksyn) opintopisteitä ja tulin siihen tulokseen, että mikäli mielin saada tukea joka kuukaudeksi nyt kevääksi niin pitäisi parit opintopisteet vielä saada kasaan. Siksipä päädyin ottamaan yhden psykologian kurssin (kokeen) tähän kevääseen vielä. Kuitenkin oon jo yhen psykan kurssin tehnyt syksyllä ja se oli tosi mielenkiintosta. Nyt on vuorossa kehityspsykologiaa ja vielä olis monta monta sivua luettavana ennen tenttiä. Kuitenkaan tästä tentistä en mitään vitosta lähde hakemaan, mutta tottakai mitä parempi arvosana, sitä kivempi se on! :)
Itse asiassa jossain vaiheessa lukiossa mietinkin että jos hakisin psykologiaa lukemaan, mutta jotenkin se sitten jäi kun oikeustiede kiinnosti enemmän. Ja kuitenkin sinne kun pitää kunnolla lukea pääsykokeisiin kanssa niin ei voi molempiin hakea ja oikeustiede kyllä veti sen pidemmän tikun.  Mutta tulevaisuutta ajatellen, eihän sitä tiedä jos jossain vaiheessa teen enemmänkin psykologiaa, ehkä jopa kandiin asti :) Kiinnostusta lisää vielä se, että oikeustieteessä olen tykännyt tosi paljon perhe- ja perintöoikeudesta ja esim. velvoiteoikeudesta, kun niissä saa olla tekemisissä "ihmisten" kanssa. Tai ne asiat mitä siellä käsitellään on tavallaan jollain lailla osa kaikkien elämää ja käytännön läheisiä. Toisaalta en oo kyllä vielä lukenu läheskään kaikkia oikeudenaloja niin vaikee sanoo tuleeko joku tollanen olemaan just se mun ala, mutta ainakin tällä hetkellä se tuntuu kivalle.


weheartit.com


Viime päivät on ollu yhtä häsellystä aamusta iltaan. Oon yrittäny saada kaikki jutut tehtyä ennen ku menin töihin eilen ja toissa päivänä ja tänään kävin heti aamusta meidän Maxin kanssa lenkillä ja sitten tein muffinsseja kun lupasin niitä meidän naapurille tehdä :) Niistä tuli aika hyviä, pistin vaan vispikermaa päälle ja se sopikin mainiosti, ei tullut niin ällöttävän makeaa kuin rasva-tomusokeripäällisestä. Ja laitoin taikinaan valkosuklaamurusia niin sekin lisäsi sitä makeutta. Taidankin käydä kuvaamassa viimeisen muffinssin tuolta niin näätte millasia tuli :) Jotain muutakin kun kuvia netistä! 

Ne oli oikeesti paljon parempia kun miltä näyttää!


Muffinssien jälkeen olikin aika jo mennä uudelleen Maxin kanssa pihalle ja kiirehtiä Helsinkiin, että ehdin sinne ennen kolmea. Kävin kirjastossa lueskelemassa psykologiaa kun odottelin pikkuveljen junan tuloa. Pikkuveljen tultua olikin suuntana heti gamestop ja sen jälkeen verkkokauppa. Mikähän se on noissa kaksilahkeisissa ja elektroniikkakaupoissa? Vetää puoleensa kuin magneetit :D
No, löytyipä sieltä verkkokaupasta muutama juttu mullekin, niinku uusi imurin pääosa. Mikä se on nimeltään, se osa mitä vedellään lattialla. Se missä on pikkurullat ja ne harja jutut? Nojaa, sellanen kumminkin lähti matkaan kun edellinen pysyy kasassa vaan teipin avulla. 

Huomiselle olis vähintään yhtä paljon ohjelmaa kun tälle päivälle. Melko varmasti suuntana olis Flamingon vesipuisto ja jumbo, eli uimista ja varmaan myös shoppailua. Onneksi illaksi ollaan varattu leffoja eli uinnin jälkeen saa rojahtaa sohvan pohjalle nauttimaan leffoista ja herkuista.
Mistä tulikin mieleeni, mun pikkuveli kerto, että se alottaa herkkulakon maanantaina, ei sipsejä ei karkkia ei limua ei pikaruokaa (esim. subway ja picnic on sallittu). Ajattelinpa sitten, että mikä ettei, voisinhan mäkin! Sovittiin, että ollaan valintakoekirjojen tuloon asti, eli vähän yli kuukaus. Ihan hyvään saumaan tuli, pitäs taas yrittää syödä vähän paremmin ja tarpeeks usein. Olisko muita ketkä lähtee herkkulakkoon?
Ja oon suunnitellu (mulla on aina hyvät suunnitelmat, sit kun vaan sais toteutettua ne!) että tekisin usean päivän ruoat valmiiks, lounaat ja iltaruoat, ja laittasin osan pakkaseen, että sitten voi vaan ottaa sieltä ruokaa eikä tarvi joka päivä kokkailla jotain. Ajattelin, että tää vois olla toimiva ratkaisu myös sit valintakokeeseen lukiessa, pitäs vaikka sunnuntaina (ainakin alkuaikoina) vapaapäivän ja kokkailis seuraavan viikon ruoat niin ei tarviis siihen sitten käyttää aikaa. Saa nähdä miten hyvin tulee toimimaan!

Anyways, nyt jatkan vähän valintakoefiilis-postausta ja sitten nukkumaan niin jaksaa huomenna!

ps. Sainkin valintakoefiilis postauksen valmiiksi jo ja ajastin sen huomiselle. Jos en ehdi muuta postailla huomenna, niin on ainakin se! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti