lauantai 22. helmikuuta 2014

Valintakoe fiiliksiä

Vähän yli kuukausi valintakoekirjojen ilmestymiseen! Hirveetä vauhtia päivät huristaa ohi, eli tätä menoo ihan kohta ollaan jo kirjat kourassa ja pitäs alottaa lukeminen! Tällä hetkellä tähtäimessä olis alottaa sellasella kuusi tuntia päivässä vauhdilla ja katsoa sitten miten menee. Viime vuonna kirjasin joka päivän lukemiset ylös kalenteriin ja nyt kävin vähän niitä läpi. Alkupuolella oli monta kahden ja kolmen tunnin lukupäivää, niin ajattelin että ensimmäisinä viikkoina hyvä tavoite olisi tuo kuusi tuntia per päivä. Ja kenties pidän yhden vapaapäivän viikossa, mutta en ota siitä stressiä, katsoo sitten miltä tuntuu. Kahtena viime vuotena en pitänyt montaa vapaapäivää luku-urakan keskellä, varmaan yhden käden sormiin mahtuu vapaapäivät mitä pidin yhteensä molempina päivinä. Tärkeetä on vaan, että saa kunnon startin siihen lukemiseen ja kunnon rytmin niin siitä se lähtee!

Mitäköhän aiheita tulee tänä vuonna luettavaksi? Rikosoikeutta vois olla kiva lukea ja sitten jotain prosessi- tai siviilioikeuden tapaista. Onneks viime vuonna oli oikeushistoria ja sitä edellisenä oikeusteoria niin ne tuskin tulee uudelleen. Täytyy myöntää, että ne ei ollu ihan mun lemppareita, varsinkin oikeusteorian kanssa oli vaikeuksia. Mulla meni tosi pitkään ennen kun ymmärsin edes mitä siinä sanottiin! Ja historia nyt ei ole ikinä kuulunu mun lemppareihin, niin sekin tuotti vähän vaikeuksia. Mutta loppujen lopuksi se on kai ihan sama mitä sitä lukee. Mikä vaan kirja rupee ärsyttämään jossain vaiheessa kun sitä monta tuntia päivässä lukee ja paukuttaa niitä asioita päähän. Ja toisaalta jos joku kirja on vaikea, niin todennäköisesti se on vaikea suurimmalle osalle muistakin hakijoista. Edes jotain millä lohduttautua! :D

wehearit.com


Valmennuskurssi siis alkaa maaliskuun ihan lopussa, todennäköisesti on kerta tai kaksi ennen kuin kirjat tulee. Sitten onkin kolme kertaa viikossa kurssikertoja ja sen lisäksi pitäisi lukea kiitettävät tunnit kotona.
Jaaha, kirjojen ilmestymispäivä onkin jo selvillä! Kirjat tulee 1.4. eli synttärit meneekin sitten valintakokeisiin lukiessa! :) Mikäs sen parempaa oliskaan ollut. Pitänee tänä vuonna mennä jo aamusta hakemaan kirjat niin saa ensimmäisenäkin päivänä jo vähän tutkailtua kirjoja. Viime vuonna hain kirjat iltapäivällä ja sen jälkeen kävin hieronnassa ja ei siitä ensimmäisestä päivästä sitten kovin hyvää lukupäivää tullutkaan. Tänä vuonna suoraan kiinni kirjoihin vaan!
Pikaisesti laskettuna 39 päivää kirjojen ilmestymiseen. Jännää!
Oikeusteorian luentokuulustelu taitaakin olla sopivasti 31 maaliskuuta, eli juuri ennen kirjojen tuloa. Harmi, sillä muutama päivä kunnon lepoa olisi ollut hyvä juttu ennen valintakoeprosessin alkamista. Mutta minkäs teet, luentokuulustelu on pakko tehdä silloin, koska muuten se menisi myöhemmälle keväälle ja silloin en sitä tee. Pitää vaan yrittää lukea aiemmin siihen, että viimeiset päivät sitten olisivat ainakin puoliksi lepoa.



Olen jo varannut vihkot jokaiselle kirjalle (olettaen että niitä on kolme tänäkin vuonna) jos teen muistiinpanoja niistä. En ole vielä suunnitellut tarkkaa opiskelutaktiikkaa, menen enemmän fiiliksen mukaan. Tuntui toimivan viime vuonnakin ihan hyvin. Ehkä eniten se missä pitäisi parantaa, on lukuun käytetty aika. Sitä voi ainakin alussa käyttää reilusti enemmän. Mutta itsestähän se kaikki on kiinni, ei kenestäkään muusta. Jos ei lue tarpeeksi niin itseä siinä voi syyttää, ei kirjoja, ei valmennuskurssia, ei mitään muuta. Tottakai pieni osa riippuu myös kysymyksistä mitä sieltä nenän eteen tulee, jos sattuu tosi huono säkä käymään. Mutta toisaalta, jos lukee tarpeeksi, ei ole sellaista kysymystä mihin ei osaisi vastata!

Tottahan se on, että takapuolilihaksia tämä kevät vaatii ja mitä enemmän lukee, sitä enemmän osaa asioita. Eli tähdätään siihen, että tänä keväänä ei oikeasti jää hampaankoloon mitään, vaan kokeen jälkeen on se ihana fiilis, että kaikkensa on antanut ja voi vaan toivoa että se riittää sisäänpääsyyn! Se on tämän kevään tavoitteena!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti